Partenerul tau de incredere

Produse

INTRODUCERE

Achizitionam grau de cea mai buna calitate, il depozitam corespunzator in silozul propriu, il conditionam si il macinam cu utilaje performante. Faina obtinuta se depoziteaza in silozul de faina dupa care se ambaleaza si livreaza in functie de comenzile clientilor.
Faina se poate livra vrac, cu auto-cisterna specializata, ambalata in saci de 40 kg, sau ambalata in pungi de 1 kg. Instalatia de ambalat faina la punga este automata si are o capacitate de ambalare de 48 de tone / 24 de ore. Faina se livreaza la baxuri de zece pungi. Paletii cu baxuri de faina sunt infoliati si au 1000 kg.
Paletii cu fainuri (ambalate in saci sau pungi de 1 kg) sunt stivuiti in depozitul propriu, special amenajat, cu o capacitate de stocare de aproximativ 150 tone, autorizat sanitar veterinar. Asiguram transportul catre beneficiari pe o distanta de max 250 km, fara a necesita costuri suplimentare, cu camioane de diverse tonaje (max 24 tone), autorizate sanitar veterinar.
Livrarile se fac in cel mai scurt timp de la primirea comenzii.
Fiecare livrare de faina este insotita de certificate de calitate, aviz de insotire si factura fiscala.
Atat graul cat si faina sunt atent analizate in laboratorul propriu.

FAINA ALBA DE GRAU SUPERIOARA 000

Făina 000 pentru patiserie, fină, albă și ușoară este obținută din grâu moale cu un conținut mai mic de proteine, prin măcinarea acestuia până la o textură mult mai fină decât în cazul celorlalte tipuri de făină. Provenită doar din endospermul bobului de grâu, cu un grad scăzut de deteriorare a amidonului, aceasta este cea mai pură făină albă din care se poate obține o varietate de produse de patiserie complexe și profesionale. Cozonacii sunt mai voluminoși, crustele de plăcintă sunt mai pufoase și prăjiturile mai fragede. Evitați utilizarea făinii de patiserie pentru orice produs care necesită structuri, cum ar fi aluatul de pâine sau paste.
În producția de prăjituri sunt utilizate componente cum ar fi: faină, apă, zahăr, lapte, sare, agent de dospire, arome, aditivi și altele. Calitatea și cantitatea acestor componente sunt importante deoarece influențează atât proprietățile produsului final, cât și stabilitatea calității în timpul perioadei de valabilitate. Unul dintre cei mai importanți factori care influențează calitatea produsului final este disponibilitatea făinii de grâu, special dezvoltată pentru utilizarea în fabricarea produselor de patiserie și cofetărie.
Obținută prin tehnologii moderne de amestecare și măcinare a grâului, făina 000 pentru patiserie, poate fi folosită în amestecuri cu alte tipuri de făină pentru obținerea de produse speciale, cu texturi complexe a căror structură necesită o atenție specială.

FAINA ALBA DE GRAU 650

Ca și în cazul altor tipuri de coacere, coacerea pâinii necesită precizie și ingrediente specifice. Una dintre componentele integrante cu rol primordial în procesul de coacerea pâinii este făina de panificație. Aceasta trebuie să poată da naștere unei coji de pâine subțire, de culoare galben pal, echilibrata si moale.


O făină bună nu poate avea doar caracteristici reologice optime, iar făina 650 fiind o făină bogată în proteine, este special concepută pentru coacerea pâinii cu drojdie. Conținutul ridicat de proteine indică faptul că făina de pâine conține mai mult gluten. Acesta este responsabil pentru atingerea atributelor caracteristice ale pâinii, cum ar fi textura, aspectul și crusta tare. Este necesară o frământare semnificativă pentru a crea o structura glutenică optimă pentru a putea dezvolta un volum specific produselor de panificație.


Având un conținut ridicat de proteine cu o capacitate excelentă de absorbție, făina 650 este ideala în prepararea aluaturilor cu maiele sau pentru reîmprospătare cu starter de culturi. Poate fi recomandată pentru amestecarea cu alte tipuri de faină, mai slabe, în vederea obținerii de produse specifice procesului tehnologic utilizat.

FAINA NEAGRA DE GRAU 550

Datorită structurii sale speciale, această făină sprijină foarte bine adăugarea de grăsimi. Aluatul realizat cu făina de foietaj este excepțional atât din punct de vedere al dezvoltării, cât și al elasticității. Acesta poate rezista cu ușurință proceselor lungi, iar produsul final rezultat își păstrează caracteristicile organoleptice intacte, chiar și după congelare.


Făina pentru foietaj este foarte asemănătoare făinii pentru patiserie, însă are un conținut mai ridicat de proteine, ceea ce ajută la formarea unor structuri fragede și aerate ale produselor de foietaj. Amidonul din făină, combinat cu lipidele din grăsimi, imprimă aluatului, pe lângă frăgezimea deosebită, şi o valoare energetică ridicată.

 

Echilibrul dintre structura amidonului și cea a proteinelor oferă proprietăți unice făinii 550, echilibru ce se poate observa și în calitatatea produselor finite, în structura fragedă și aerată a foietajului.


Măcinată din amestecuri speciale de grâu, cu proprietăți reologice atent analizate, făina profesională 550 dobândește caracteristici speciale pentru obținerea unor produse de foietaj, plăcinte, croisant și nu numai, cu aspect fraged și structură corect dezvoltată.